اینکه مراسم عروسی به شکل خصوصی برگزار شود یا عمومی دغدغه خیلی از زوجها است. مخصوصا با شرایط اقتصادی بحرانی و نابسامانی که امروز مردم ایران با آن روبرو هستند، شکل برگزاری این مراسم و هزینههایش اهمیت ویژهای برای زوجهایی دارد که در آستانه ازدواج هستند.
طبیعتا هر کدام از انواع جشن عروسی ویژگیها، امکانات و هزینههای متفاوتی دارند. مهم این است که زوج درباره این قضیه با هم اشتراک نظر داشته باشند و به توافق برسند. البته اولین چیزی که باید در این مورد در نظر گرفت میزان بودجهای است که زوج میتوانند به تدارکات مراسم عروسی خود اختصاص دهند.
در ادامه این نوشته قصد داریم درباره این دو نوع برگزاری مراسم عروسی و سالگرد ازدواج به طور کامل صحبت کنیم و ویژگیهای هر یک را بسنجیم. اگر شما هم در آستانه برگزاری جشن عروسی هستید یا صرفا به این مبحث علاقهمندید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
مراسم عروسی خصوصی
امروزه خیلی از زوجها، بدون توجه به چشم و همچشمیها و اهمیت دادن به تشریفات مجلل و پر زرق و برق، مایلند که مراسم عروسی خود را به صورت خصوصی و جمع و جورتر برگزار کنند. اما یک جشن عروسی خصوصی چه ویژگیهایی دارد؟
اولین فاکتوری که در برگزاری جشن به صورت خصوصی یا عمومی اهمیت دارد، تعداد میهمانانی است که شما قرار است دعوت کنید. در مراسم خصوصیتر تعداد این میهمانان طبیعتا کمتر است و شامل بستگان نزدیک و دوستان صمیمی میشود.
کاهش تعداد میهمانان تاثیر شگرفی روی کاهش هزینههای برگزاری مراسم دارد. البته این بدین معنی نیست که قرار است مراسم شما بیکیفیت باشد و در خاطرهها نماند. چه بسا برعکس! برگزاری مراسم به صورت خصوصی مزایای ویژه خودش را دارد. با حفظ حریم خصوصی، جمع و جورتر شدن مراسم و نزدیکی و شناختی که بین میهمانان وجود دارد، این مراسم معمولا از صمیمیت و شور و حال زیادی برخوردارند.
میهمانان و خود عروس و داماد معمولا در این مراسم راحتترند و حتی بیشتر بهشان خوش میگذرد. این مراسم میتواند در خانهای با متراژ مناسب، یا حتی یک باغ تالار برگزار شود. این روزها باغ تالارها هم توجه ویژهای به برگزاری مراسم عروسی خصوصی دارند.
بسیار پیش آمده که یک زوج برای جشن عروسی خود یک باغ تالار در گرمدره را انتخاب کنند. سرسبزی و زیبایی باغ تالار حتی شور و صمیمیت موجود در جشن خصوصی را بیشتر میکند.
جشنهای عروسی خصوصی با حذف تجملات و زرق و برقهای زیاد، از قضا کیفیت خاصی به مراسم میبخشند. عروس و داماد بیشتر و بهتر میتوانند با هم وقت بگذرانند و خیالشان آسودهتر است. این امکان وجود دارد که زوج بتوانند هزینه را بیشتر از کمیت، صرف کیفیت کنند.
همچنین استرسهای مختلف، مثل استرس رفت و آمد، استرس پذیرایی از میهمانان غریبه و دور، استرس پیش آمدن ایرادی در مراسم و غیره، از بین میروند. شما یک میهمانی خودمانی و شاد و مفرح دارید که میتوانید لذت فراوانی از آن ببرید.
مراسم عروسی عمومی
با وجود مزایایی که اجرای مراسم به صورت خصوصی داراست، اما همچنان تعداد زوجهایی که مایلند این مراسم را به صورت عمومی و بزرگ و با تشریفات کامل اجرا کنند زیاد است. این زوجها معتقدند که شب تکرارنشدنی زندگی آنها باید به بهترین و کاملترین و مجللترین شکلی که امکان دارد برگزار شود. این عروس و دامادها معمولا تشریفات مربوط به فرمالیته و آتلیه و تهیه کلیپ عروسی را هم خیلی جدی میگیرند و برای آنها هزینه میکنند.
در جشن عروسی عمومی قطعا تعداد میهمانان بیشتر است. علاوه بر بستگان نزدیک و دوستان صمیمی، بستگان دور و همکاران و آشنایان دیگر هم دعوت میشوند. طبیعتا برگزاری جشن با میهمانان زیاد، هزینه خیلی بیشتری هم خواهد داشت.
برای برگزاری جشن به این صورت شما حتما باید سالن یا باغ تالار بزرگی با ظرفیت بالا با تجهیزاتی مثل پارکینگ و سالن غذاخوری بزرگ را رزرو کنید. هزینه شام و پذیرایی به مراتب بیشتر است. تدارکات و لیست کارهای عروسی در این مراسم وقت بیشتری را از زوج میگیرد و لازم است از مدتها پیش از برگزاری به مقدمات آن فکر کرده و با برنامهریزی جلو بروند.
طبیعتا شکوه و جلال این مراسم بیشتر است و فیلمبرداری و عکسبرداری تنوع بیشتری دارند. زوج میتواند با برگزاری یک جشن بزرگ و دعوت گسترده از میهمانان، همان شب درخشان و مجلل و با شکوهی را که در نظر داشت برای خود رقم بزند.
مراسم عروسی را خصوصی برگزار کنیم یا عمومی؟
پاسخ به این سوال به عوامل زیادی بستگی دارد. در وهله اول باید بودجه را در نظر بگیرید. اگر بودجه کافی برای برگزاری یک جشن بزرگ را دارید، این کار را انجام دهید تا بعدا پشیمان نشوید و پیش خودتان نگویید کاش مراسم را مجللتر برگزار کرده بودید.
اما اگر بودجه شما کم است و واقعا توان برآمدن از پس یک هزینه سنگین را ندارید عاقلانهترین کار این است که جشن را به صورت خصوصی برگزار کنید. این روزها خیلی از زوجها و حتی خیلی از سلبریتیها به برگزاری جشن به صورت خصوصی رغبت پیدا کردهاند. مطمئن باشید جشن خصوصی هم برای شما خاطرهانگیز و به یاد ماندنی خواهد بود و کیفیت خودش را دارد. شما میتوانید با این کار خود را از شر هزینههای هنگفت برهانید و زندگی مشترک را بدون دغدغه و با آسودگی خیال بیشتری آغاز کنید.
در وهله دوم باید عروس و داماد سر این قضیه به توافق برسند. جوانب مختلف ماجرا را با هم بسنجند و به یک اشتراک نظر برسند. توافق بر سر تعداد میهمانان، اینکه میهمانان شامل چه کسانی باشند، هزینه و کیفیت پذیرایی و شام، مکان برگزاری عروسی و تاریخ عروسی و همه جزئیات دیگر.
از یکدیگر بپرسید که حضور چه تعداد میهمان برای شما اهمیت دارد و کافی است؟ چه کسانی برایتان مهمترند؟ آیا از حضور فلان اشخاص در مراسم خود رضایت دارید؟ یا اینکه آیا دعوت کردن یا نکردن از فلان فامیل یا دوست، اصلا تاثیری بر روابط شما دارد یا نه؟ چه مقدار هزینه را حاضرید برای مراسم خود اختصاص دهید؟ اختصاص این هزینه چه تاثیری در زندگی آتی شما خواهد داشت؟ آیا با قرض گرفتن مشکلی دارید یا نه؟ کدام فاکتورها برای شما اولویت دارند؟
طبیعتا با توافق و همدلی، هیچگونه دلخوری و نارضایتی برای هیچکدام از طرفین باقی نمیماند و هر دو از شب عروسی خود نهایت لذت را میبرند. فراموش نکنید که رضایت شما در اولویت قرار دارد. پس پیش از فکر کردن به هر فامیل، دوست یا شخص دیگری، خود و زندگی مشترک خود را در نظر بگیرید. رضایت زوج در جشن عروسی به میهمانان هم سرایت میکند و منجر به رضایت و شادی و لذت آنها خواهد شد. و شبی خاطرهانگیز را برای همه میسازد.
اگر به دانستن رسم و رسومات ازدواج و عروسی علاقه دارید حتما مقاله وظایف خانواده عروس و داماد در چهارشنبه سوری را بخوانید.
کلام آخر
پس از آشنایی با مراسم خصوصی و عمومی و ویژگیهای هر کدام میتوانید موقعیت و توان مالی و سلیقه خود را در نظر گرفته و با مشورت دونفره یکی از این اشکال برگزاری جشن را انتخاب کنید. امیدواریم خواندن این مطلب توانسته باشد به شما در تصمیمگیری کمک کند.
جشن عروسی مهمترین جشن و عزیزترین و تکرارنشدنیترین شب زندگی هر زوجی است. بنابراین مهم است که این شب طبق سلیقه زوج و به شکل ایدهآل آنها برگزار شود. چرا که پس از آنهمه شور و حال و رقص و شادی، تنها چیزی که میماند یک خاطره خوش است و بس.